2019. március 18., hétfő

Hajós munkák 2. /Szállodai munkakörök

Levél a Kanári-szigetekről


Holasztok, tudom hogy régen nem ragadtam tollat (vagyis billentyűzetet) és lógok egy folyami hajós írással. Közel 7270 olvasót számlálok, ami köszönhető nektek kedves olvasók :)

Lássuk a munkaköröket

1,  Housekeeper

A housekeeper vagyis hausdame a takarítási osztály vezetője, aki felel a tisztaságért a kabinokban és az összes többi vendégek és személyzet által használt közös területeken (kivéve konyha és étterem), valamint felelős a vendég kényelméért a hotelmanager (hoti) és a recepció (reci) támogatásával.

Szállodahajón , ahol nem megoldott az ágyneműk és az egyéb szennyes külső céggel való tisztítása , a mosoda kézbentartása is feladatai közé tartozik,  beleértve az éttermi szennyest is. Felelős ezen kívül a hajón dolgozó munkavállalók munkaruháinak leltározásáért és  megrendeléséért , valamint a  takarítószerek megrendeléséért is.

Általánosságban elmondható, hogy az a vendég,  aki szállodába megy,  avagy szállodahajóra üdülés céljából ---- ugyan úgy mintha étteremben ennénk----- távozáskor borravalót szokott hagyni.


Kép forrása: Marriott Hotel


Íratlan szabály,  hogy az öt csillagos szállodákban a vendég eltávozásakor kizárólag a szoba kitakarításáért felelős személy teszi be először a lábát a kitakarítandó üres kabinba, ha azt a vendég már elhagyta, majd a housekeeper követi , aki a szobatakarító munkáját öt kőkemény perc alatt leellenőrzi és értesíti a recepciót a szoba vendégváró státuszának átállítására (vagy ha más nem saját maga teszi ezt meg manuálisan).

Öt perc pontosan elegendő egy kabin/apartman lecsekkolására ,mert ha szemmel láthatóan a szoba nincs kitakarítva, akkor a szobalány felkeresése és visszaküldése a következő lépés.


Na itt a furfang máris, ugyanis aki dolgozott már szállodai takarítóként és nem totálisan hülye, akkor az észrevette , hogy egyes housekeeperek megelőzik a szoba/kabin takarítót és eltüntetik az asztalon/ágyban/éjjeliszekrényen található takarítónak szánt ADÓZATLAN MELLÉKJÖVEDELMET (hajj de szépen írtam most ezt)...Óceánon és folyami hajón is sajnos így van....

Öt csillagos szállodákban ezt úgy oldják meg, hogy tilos a szobalány által takarított és folyamatban lévő szoba csekkolgatása bármilyen indokkal is....az ördög nem alszik ugye 👹👺👺

A szobalány által észlelt "szobában felejtett eszközök, élelmiszerek, italok és tárgyak" kő kemény három napig dekkolnak a szobalány magánjárgányán (TROLI azaz trolley) majd a szemétbe kerülnek amennyiben senki nem kereste őket,  avagy egyes helyeken lehetőség van rá, hogy a gagyi cuccokat vagy kidobásra szánt táskákat a szobalány megtartsa magának.

Jártam már elég sok EU-s országban és hajón, és úgy gondolom elmondható ez az összes szállodára és hajóra egyaránt.

2, Butler

A butler szobainas, azaz olyan személy aki felelős a vendég extra kényelméért 6 csillagos folyami hajón például.

Ha vendégünk a szállodahajón fontos eseményre hivatalos,  melyen előnyös a jó megjelenés, általában a butler segítségét kéri,  hogy frissen vasalt ingje legyen, vagy fényes bőrcipőt tudjon felvenni .

A szobainas az aki felelős a vendég italaiért, azaz édességeket , alkoholos italokat szervíroz a vendégnek és annak fogyását napi kétszer ellenőrzi a kabinkában. A szobainas általában frakkban és kesztyűben dolgozik, és pont ő az a személy aki elég közel áll a vendéghez ahhoz , hogy a személyes nyűgöket meghallgassa, másnaposság esetén ágyba vigye a reggelit. A butler nemcsak szobainas, hanem szobapincér is,  vagy más néven komornyik.

Ha emlékezünk a Csengetett Mylord című filmre, vagy a Home Alone (Reszkessetek betőrők filmre) akkor beugrik az a tag aki a vendég csomagjaival szaladgál mikor az megérkezik, taxit rendel, és néha-néha textil szalvéta látható a bal karján valamint igazából mindenbe beleüti az orrát --- azaz a  komornyik ...

Kép forrása: illuzio.cafeblog.hu



Így mára ennyit :) Folyt. köv.     Aki nem hiszi járjon utána .... vagyis szálljon vízre 😁😁😁😁😎😎😎😎




-------------------LOVE AND PEACE-------------------------