2020. január 6., hétfő

Mennyi pénz kell Gran Canáriára költözéshez?

Levél a Kanári-szigetekről

Holasztok! Először is nagyon-nagyon köszönöm, hogy immáron több mint 12,000 olvasót számlálok!

 Az olvasói statisztika szerint továbbra is az álláskeresés a legnépszerűbb, valamint Spanyolországból és Magyarországról olvasnak a legtöbben, harmadik helyen pedig szinte folyamatosan az Egyesült Államok áll. 👀✌💋

Anfi beach (saját kép)


Kezdem is akkor egy állandóan aktuális kérdéssel, hogy mégis mennyi tőkére van szükségünk a kiköltözéshez???

A válasz: minden pénzed és minden vagyonod,  ingatlan és ingóságod, és akkor még az is kevés lesz. Valamint olyan dolgokkal is fizetned kell,  amik pénzben nem mérhetőek,  vagy ha mérhetőek akkor megfizethetetlen az áruk. Igy azt kell hogy mondjam, a Kanári-szigetek igenis drága!

Az évek során láthattam olyan embereket, akik beleinvesztáltak itt ebbe-abba, majd amilyen nagy hirtelen itt megjelentek, olyan gyorsan el is tűntek...


A hatalmas tömeges olasz bevándorlási invázió után, most az egyik nagy divat itt és Tenerife szigetén is az angliai magyarok kiköltözése. Mindig azt hallom, hogy Angliában is nulláról kezdték , akkor itt is menni fog. Sajnos ezt nagyon rosszul látják, ugyanis itt nem elég a vendéglátóipari végzettség és szakmai gyakorlat - angol német nyelvtudással - ugyanis spanyolországi hotel tapasztalatot várnak el spanyol nyelvtudással a fentiek mellett (amennyiben ez nincsen, akkor lehetünk akár mesterfokozatú PHD feketeöves vendéglátósok is, de akkor sem fognak minket állásinterjúra behívni!).

Én azt javaslom, hogy kizárólag fix jövedelemmel költözzenek az ilyen emberek ide, akiknek akár ingatlanból, akár online marketingből már fix havi 1000 euró minimális bevételük van az itt tartózkodás alatti időkre nézve,  és be tudnak fizetni egy spanyol nyelvtanfolyamot a szigeten,  és évek alatt le tudnak tenni egy B2-es szintű állami nyelvvizsgát (egyéb esetben a spanyolok még a hozott szakmát sem fogadják el).

Kép: esmadrid.com


Felesleges arra alapozni, hogy a kezdeti beruházásunk majd megtérül itt a szigeteken, ugyanis ez nem így van. (Ez itt nem Anglia, itt sajnos nem adnak takarítói vagy mosogató illetve gyári munkákat, és a hotelekbe legszívesebben az ittenieket veszik fel.)

Igazából ahhoz hasonlítanám az itteni helyzetet, hogy mondjuk azt elmegy az ember egy kaszinóba, bedobálja a félretett pénzét és várja a csodát, hogy majd nyerni fog és  a feltett pénz majd itt megfial , vagy visszajön..... Sajnos itt az esetek 90%-ban veszítenek az emberek ezen a szigeten, nem is keveset.

Amennyiben az ember túl van itt a kezdeti nehézségeken, és megvan a NIE száma, talált lakást és elkezdett állást keresni, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy kvalitásnak megfelelő, jól fizető állást fog találni az illető ha egyáltalán talál.

Olyannyira ki van ez találva, hogy egy hotel interjún már társadalombiztosítási előéletet igazoló okmányt kérnek (Vida Laboral) és amennyiben ez nincsen (spanyolországi hotel tapasztalat) akkor ne számítsunk munkaajánlatra ezen a szigeten. Tehát hazudozni lehet a CV-ben , de ki fog derülni az igazság, ugyanis a spanyol agyafúrt egy nép.

Ha engem kérdeztek személyesen, nekem kb mindenem ráment arra, hogy én most itt vagyok...

Lakás
Autó
Állami cégnél pénzügyi munkakör kiemelkedő fizetéssel (nyugdíjas állás)
Karrierem
Céljaim
Szerelmem
Több tízezer összedolgozott euró 8 különböző országból és hajókról

Megéri?? Mindenki eldöntheti maga 👌👌👌


----------------------LOVE AND PEACE-------------------