2018. szeptember 22., szombat

Kanári fiúk

Levél a Kanári-szigetekről

Lássuk milyen a felhozatal ha kanári pasit fogna magának az ember lánya 👯👰👱

Ez az írás most hölgyeknek szól, tehát uraim, szemeket, füleket (leesett) állakat befogni szíveskedjék 👹👹

Manapság a legnagyobb divat a társkereső oldalak használata, ami akár az egy éjszakás kalandok lelőhelye is,  és eme funkcióját olyan szépen betölti, hogy manapság már nem is divat a személyesen ismerkedés.

Azt mindenek előtt tudni kell, hogy  magyar fiúktól eltérően a spanyolok szinte azonnal a tárgyra térnek, nem kertelnek, nem gondolkodnak --hogy most akkor odamenjek-e a diszkóban a csajhoz vagy sem - mert nekik elég egy fél mosoly is vagy egy ártatlan tekintet - és azonnal megkörnyékez minket a kiszemelt hím...nincs ez máshogy a társkeresőn sem 😉😎😀😁



Címszavakban a kedvenc típusok társkeresőről:

- napszemüveges képes (ha szeretnénk az illető szemét is látni, hamar le kell tennünk róla, ugyanis kizárólag napszemcsis képek láthatók a tagról... vajon mit titkolhat??? ki elől bujkál? inkább nem akarom megtudni...)

- a harcikutyás (a harcikutyás fotós általában vidéken élő, 160 cm magasságú , marhára büszke kanári származására, de  nem túl képzett személy, aki a szigeten született, imádja otthonát, és ha van egy kis pénze --- unalmában 30 centes sört vásárol a Spar-ban , és ezt kartonszámra le is gurítja a parton szépen, akár  pár perc leforgása alatt mindet... kutyával vagy kutya nélkül akár... Testét rengeteg divatos  tetoválással és gyúrótermi vagy otthoni edzésekkel kívánja feltűnőbbé tenni... általában ez a típus szőrtelenít legsűrűbben , viszont arcát nagy műgonddal borotvált szakáll jellemzi, kedvenc énekese pedig Maluma , a délamerikai szerelmes dalokat éneklő popsztár---így kinézete is pont erre a hírességre hasonlít, és néha magát az érzést is lekoppintja, ami azt jelenti, hogy világsztárként járkál előttünk pávaszerűen az óceán partján--- ilyenkor egy kérdés merül fel bennem: jézus mi van ezzel, betépett?)

Ebből a típusból van a legtöbb, a gond az velük, hogy mind ugyan úgy néznek ki, így ha kiszúrnánk egyet a parton, hamar szem elől téveszthetjük a kiválasztott személyt, ugyanis gyorsan követi őket a rengeteg "amigo" , hogy egy foci meccset játszanak...a gond csak az, hogy megtévesztésig hasonlítanak egymásra, így gyorsan megkever bennünket ez a bőségzavar, hogy most akkor melyiket is szúrtuk ki, a focit meg utálom még nézni is,  tehát inkább hagyjuk is a francba az egészet....) 


- előző barátnős képes (a rengeteg csajos képekkel rendelkező típusú hímnemű, mindig sok vasat tart a tűzben egyszerre és ezt nem is titkolja...furcsán  kivágott képek a jellemzőek rá, ahonnan kiollózza az őt is ábrázoló partyfotót a társkeresőre---- általában ez elég szarul sikerül neki sajnos..)

- autó előtt álló fényképes, vagy álló kocsiban ücsörgő hím (az Audi és egyéb státusszimbólum autófajták előtt álló képpel rendelkező férfi  általában igen büszke az autójára, amit hitelre vásárolt meg .. az ilyen képek lényege mindig az a nagy kérdés: Beleülnél-e? Én speciel ezt a típust is kihagynám)

- Nadrág Mátyás avagy Gatya Matyi (a gatya matyi típus általában két számmal kisebb fürdőnadrágot vásárol magának kitömötten, neon színekben, így keresve a parton a lányok tekintetét.... ami általában kedvenc "tangája" láttán igencsak elmarad sajnos.....igaz lehet helyes fiúkat fel tud hajtani ezzel a szuszpenzor gyatyesszal, ami igazából félsiker 😅😅😅)



- gyúrótermes képes (a gyúrós képekkel teli férfi általában úgy érzi , hogy kinézete igencsak fontos a munkája és a csajozás szempontjából, így gyúrótermi függőségben szenved... ergó nap mint nap lejár a terembe és kizárólag ilyen képekkel kíván magának társat szerezni--- feltéve ha ideje engedi egy egy súlyzózás és lábnap  vagy vádli nap között a randit)

- mindenre nyitott ( a mindenre nyitott kategória, igazából nem tudja eldönteni, hogy nővel vagy férfivel randizzon-e? de igazából nem is számít neki .... spanyolok közt ez igen nagy divat lett manapság, ahol már semmi sem számít--- ez a típus őszintének és barátságosnak vallja magát, és ha szóba elegyednénk vele, elsőként fürdőzés közbeni videochat invitálást kapunk a fürdőszobájából... nos én ezt a típust szoktam azonnal letiltani )

- vannak gyerekeim (a vannak gyerekeim kategória az a típus,  akit már igazán fiatalon eltalált ámor nyila, de sajnos ez nem volt elég egy hosszú kapcsolat kialakítására , így ez a személy állandóan azóta is keresgél, rengeteg időt fordít a külsejére, sajnos ez a típus jól is néz ki, de elmondása szerint a gyermeke az első az életében.... rengeteg 30-as kanári ilyen cipőben járkál és általában soha nem lehet az ember lánya elég jó nekik...)

- szüleimmel élek (a szüleimmel élek típus átlagban kis faluban él, távol a turistagettótól, szakmunkás, soha nem költ nőkre, és nagy valószínűség szerint ---sem lakása,  sem kapcsolata a közeljövőben nem lesz... azt tudni kell, hogy a spanyol férfiak 30-40 éves korukig szeretnek az édesanya szoknyáján ülni, nagyon kevés az aki hamar kiröppen a családi fészekből)

- un chico normal (ez a normális fickó típus általában a társkereső oldalak 90%-át teszi ki, ugyanis mindenki nomálisnak vallja magát spanyoléknál, azt viszont tudni kell, hogy a spanyolokat nem hiába nevezik "őrült spanyolnak" ugyanis így még inni,  bulizni nem láttam embereket Európában----bár a franciák vetekednek velük, de egy spanyol túltesz mindenkin... hát ugye valakinek ez is normális 😐 nekem mondjuk nem)

- fürdőszobai félmeztelen képes (a fürdőszobai képes típus általában imádja saját magát, szőrtelenített felsőtest jellemzi, a gond néha csak az,  mikor női hajcsattokat és rózsaszín hajvasalót pillantunk meg a képen a fürdőszobai tükörben---ami valószinűleg nem a mamájáé... felmerül a kérdés, hogy mennyire hiteles az adatlapján az egyedülálló státusz-- mert szerintem semennyire 💔)

- 36 éves vagyok típus  ( a 36 éves típus az,  akinek a fotója egy leharcolt 50-esre hasonlít, általában kimaradt bulizós-fiatalkorát pótolni vágyó személy, ugyanis 50 évesen szeretné behozni az elmaradt éveket, így szeretne fiatalabbnak tűnni és tinilányokat hülyíteni kisebb nagyobb sikerrel... ebből a típusból kerül ki a "házas altípus" is, aki időnként internetes chat-es magamutogatással éli ki elfojtott vágyait az asszony mellett)

- afrikai, indiai és egyéb nemzet (nos ezekről egyből levágni, hogy nem európai kinézettel van dolgunk, de ez általában őket nem zavarja, esetenként CANARIO fedőnév alatt lelhetjük fel őket a társkeresőn...ha rákérdeznél tőlük hova valósiak az ilyen személyek, természetesen azt a választ kapjuk, hogy 100% kanári 😅😅😅 -és ez marhára látszik is rajtuk ugye)

Végül de nem utolsó sorban szeretném megemlíteni a 40 -es szingli férfit. (Ebben a kategóriában 38-42 éves korig tartoznak bele a kérdéses hímek...)



A negyvenes szingli pasi általában imádja a munkáját, kollégáit, haverjait, szeret utazgatni, beszél nyelveket, van lakása,  autója,  magas és jóképű, sportos és nincs elhízva, van egzisztenciája és imádja a nagy beszélgetéseket (húúúha ez igen, most elájultam, hívjatok orvost 😅😅😅😅).

Általában műveltnek vallja magát és "részben" az is (ő teljesen erről meg van győződve legalábbis....)

Az igaz,  hogy jóval műveltebb mint a fentebb felsorolt kategóriák...de mégis az a típus amitől elbizonytalanodik az ember lánya...
40 éves,  nem totál tahó, de akkor miért nincs senkije? Mi a probléma ezzel a típussal? Miért nincsen gyermeke, macskája, kutyája, tengerimalaca? Nagyon jó kérdés 😏😏😏

Azt hiszem a választ a magyar hölgyek már tudják, ha olvasták az alábbi írást... ezzel ugyanis  totálisan egyetértek és sajnos a spanyol férfiakra is gyanítom, hogy sajnos ez a jellemző nemzetiségtől függetlenül: http://www.she.hu/herself/20170922-parkereses-defekt-megkomolyodas-serult-ferfiak-toth-zsuzsa.html

Végezetül,  hogy egy kedves tenerifei barátnőm kedvenc mondását idézzem a spanyolországban élő hölgyek tollából: "a mediterrán férfiak legtöbbje link, lusta, felszínes és megbízhatatlan egy kapcsolatban...és minél délebbre megyünk a térképen, ez annál inkább általános"


Mindenkinek szép hétvégét kívánok :) Szingliknek és nem szingliknek egyaránt !


--------- LOVE AND PEACE----------------




2018. szeptember 17., hétfő

Albérlet, bankszámlanyitás - A kezdetek Gran Canárián

Levél a Kanári-szigetekről

Talán az első lépések amivel érkezésünk után illendő foglalkozni az talán az lehet, hogy hol találjuk munkát vagy szállást.

Rengeteg spanyol , angol és német csoportot és hirdetéseket találhatunk az interneten , ezek közül amit kiemelnék az a:  https://www.milanuncios.es/
https://www.tucasa.com  fotocasa, pisos.com, idalaista.com és egyéb ezen témával foglalkozó angol és német csoportok a Facebookon (az utóbbiak mind ingatlanügynök oldalak).

 Hogy mennyi pénzzel kell rendelkeznünk az elején, az természetesen mindenkinek más és más. Ha úgy érkezel a szigetre, hogy van állásajánlatod, akkor igazából nem kell sok pénz. Ha nincs állásajánlatod akkor minimum 5000 Eur (abban az esetben ha vendéglátós végzettségünk van,  tapasztalattal rendelkezünk az adott munkakörben és spanyolul + angol/németül beszélünk.... ellenkező esetben az isten pénze nem lesz elég...)



Attól függően, hogy autóval , motorral, busszal vagy gyalogosan kívánsz-e közlekedni----> található jóval messzebb is olcsóbb szállás (pld: Vecindario, Telde, Ingenio, El Tablero, San Fernando) amik igazából már nem tartoznak a turistaövezetek köréhez. (ebben az esetben extra költségként a turistagettó -munkahelyre bejárást is figyelembe kell venni..)

Ha ingatlanközvetítő segítségét vesszük igénybe, akkor sajnos egy hónap kauciót kidobunk a kukába :) (Mondom én ezt a volt ingatlanos, na mindegy...)



Ha beszélünk spanyolul akkor ingatlanos segítségét NE vegyük igénybe. Általában ilyen munkakört ellátó emberek bevándorlók, akik több nyelven is beszélnek, viszont annyit értenek az ingatlanhoz mint én a mangó termesztéshez....     Így igazából a tolmácsolást kell itt megfizetnie az embernek.

 Lássunk egy 550 Eur-s lakást, ami Vecindarioban egy három szobás lakást takar medence és erkély nélkül , viszont délen  Playa del Inglésen ezért az összegért egyszobás lakást kapunk max két főre medencés épületben saját terasszal.

Autót már 700 Eur-s áron kaphatunk, de nagy a valószínűsége, hogy pár hónap múlva a szervizben kötünk ki a járgányunkkal. Emellett ugyan úgy mint otthon, van biztosítás is és helyi adó is az autóra, amit sajnos akkor is fizetnünk kell, ha nem működik a kocsi 😎😎

Mivel ugye szigeten vagyunk, így nem nagyon van itt autógyártás, viszont sokan foglalkoznak behozott hulladékautókkal egyes emberek....(Újak is érkeznek nagy hajókkal ide, de ezek jóval drágábbak persze.)

Ha kibéreltünk egy lakást ----> maradva az előző példánál 550 Eur-ért, akkor azt tudnunk kell, hogy nem mindenhol tartalmazza az ár a vizet és villanyszámlát valamint az internetet sem.

550 Eur egy havi bérleti díj, plusz egy havi kaució a tulajdonosnak és egy havi az ingatlanosnak aki "segített" nekünk ezt megtalálni. Így a kezdeti költségünk első hónapban 550*3=1650 Eur

Kezdetben tiszteletünket tesszük a bevándorlással foglalkozó rendőrségen, hogy NIE számot kapjunk. Ezt lakásbérleti szerződéssel akár meg is tehetjük azonnal, feltéve ha fénymásoluk egy példányt az útlevelünkről. Azt tudni érdemes, hogy minimum fél éves szerződés legyen a lakásra, mert sosem lehet tudni mibe kötnek manapság bele ugye (természetesen az élő fába is belekötnek ha jó napjuk van, ha rossz akkor meg nem adnak NIE számot).

NIE számunk kő kemény 10 Eur és pár centünkbe fáj,  és egy,  azaz egy teljes délelőttünkbe.

Bevásárlás olcsóbb helyeken, mint például LIDL vagy Mercadona 60-100 Eur egy hétre egy két főnek, beleértve a háztartáshoz szükséges takarítószereket, pipere cuccokat és mindent. (Ez persze egyén függő , meg lehet úszni kevesebből is ha egyedül vagyunk, nagyobb igényűeknek ez az összeg lehet több is persze...)


A rezsi fizetése általában két havonta kerül sorra, ez így néz ki :

VÍZ: 40 eur/2 hó rezidens kedvezménnyel
Villany: 100 eur/2 hó
Internet (havi) : 50 eur/hó

Így átlagosan 20+50+50 azaz 120 eurót kell havonta erre félretennünk. Vízszámla lehet több is , függően attól,  hogy részesülünk-e rezidens kedvezményben vagy sem. Ha nem, akkor számoljunk erre is jóval többet. (Ha a turistaövezetben szeretnénk élni, akkor készüljünk fel rá, hogy havi költségünk egy studiolakásra max két főnek 700 Eur lesz egy hónapra turistavízzel és villannyal.)

Internet szolgáltatók közül a MOVISTAR  legjobban lefedett és legxarabb 😇😇 Vagyis,  hogy a legdrágább. Válasszuk a Vodafone vagy Orange szolgáltatását TV-Internet-Telefon kombóban ami kb ugyan annyit kóstál mint a Movistar sima korlátlan internetcsomagja.

Bankszámlanyitáskor gondoljuk csak arra a tényre,  hogy  kb mindegyik ugyan úgy működik, így dönthetünk a színe vagy logója vagy akár a bankfiók közelségét nézve az előnyösebb javára :)

Santander, Sabadell, La Caixa, Deutsche Bank, Caja Canarias, Bankia, Bankinter, BBVA, Abanca, Banco Madrid, Evo Banco, Iber Caja, ING, Triodos Bank, Banco Mare Nostrum, Banco Popular.



A bankot kiválaszthatjuk annak megfelelően is, hogy mire szeretnénk a bankszámlánkat használni...

Általánosságban elmondható, hogy havi 6-700 Eur minimális jövedelemmel kell rendelkeznünk papíron , valamint élő munkaszerződést kellene elvileg bemutatnunk a számla megnyitásához és a bankkártya megrendeléséhez...

Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor INGYEN vezetik a bankszámlánkat , ingyenes a bankkártya, és a pénzfelvétel sem kerül semmibe az adott banknál (sem automatából , sem pedig ügyintézőnél történő befizetésnél és pénzfelvételnél sem kerül semmibe annak használata) .....

Amennyiben ez nem teljesül (havi 700 eur "nomina"), akkor számíthatunk bankszámla vezetési költségre.

Nagyon örülnek neki, ha spanyol jövedelemigazolással (nomina de pago) keressük fel kiválasztott bankfiókunkat.

Emellett útlevél másolat, pontos spanyol lakcím (levelezési cím), NIE szám másolat kell hozzá (vagy rezidens zöldkártya).

Ha igazán populáris bankfiókot szeretnénk választani, akkor a Santander Banknál ajánlatos számlát nyitni, ugyanis minden városban van fiókjuk, akár több is. Itt viszont az az egy lehet a gond, ha még nem rendelkezünk rezidens státusszal, akkor évi 36 eur-t számítanak fel bankszámla vezetési díjként, de esetenként még többet is. (Rezidenseknek ingyenes!)

Ha egy újabb dinamikus , modern katalán bankszámlára vágyunk, akkor a Sabadell a legjobb választás nekünk.

Ha egy kicsit nemzetközibb bankszámlára fáj a fogunk, akkor a Deutsche Bank lesz a nekünk való !

Ha az itteniek véleményét kérjük ki, természetesen a helyi bevált bankokat fogják nekünk ajánlani: Caja Canarias és BBVA.

Ha online kívánunk intézkedni bankügyekben , akkor választhatjuk az ING Bankot online.

Kellemes bankolást mindenkinek!

---------LOVE AND PEACE-------

2018. szeptember 14., péntek

Tömegközlekedésről Gran Canárián

Levél a Kanári-szigetekről

Gran Canárián és Tenerifén is a legegyszerűbb módja (még mindig) az utazásnak a BUSZ.
Itt Kanárin (azaz vidéken- ugyanis Spanyolország fővárosához képest vidék,  ugyan úgy mint Budapesthez képest Balaton kb...) a buszjárat elnevezése GUA GUA .

Tenerife, Los Cristianos, Titsa


Ezt a csodálatos elnevezés állítólag latinamerikából ered 👅👅👅

Felhívnám már itt mindenki szíves figyelmét, hogy ezeken a buszokon is van ellenőr, és ugyan úgy mint a BKK-n, ez is szokott ám büntetni....(Általában egyedül járkál egy kis szerkentyűvel , szürke céges pulcsiban meg fehér gallérban űzi az ipart leggyakrabban a főváros környékén..)

Na akkor tömegeljünk:

Ha itt élünk a szigeten és szeretnénk havi bérletet váltani, annak legegyszerűbb módja hétköznap reggelente felkeresni a hozzánk legközelebb eső busz információs irodát. Playa del Inglésen a Tropical buszpályaudvar, Puerto Ricoban a nagy központi buszpálya. Itt részletes infót adnak akár angol nyelven is a kártya használatához.

Amennyiben nem ezt a variációt választanánk, jelentkezhetünk online, felutazhatunk Las Palmasba a kérelem benyújtásához.

A jelentkezési lapot itt találjuk: https://www.guaguasglobal.com/tarifas/tarjeta-transgc/
Online felületen: https://www.guaguasglobal.com/solicitud-tarjetas/

NIE szám + útlevél másolat vagy rezidencia + útlevél másolat és fotó amit a jelentkezéshez csatolni kell. Lehetőség van diák és nyugdíjas változatban is kiváltani, így a kedvezmény 20 % al magasabb.
A diák és nyugdíjas bérlethez csatoljuk ennek igazolását. (San Telmoban az ügyfélszolgálaton, Arucasban vagy a Santa Catalinai buszvégállomásokon igényelhető sorszám húzása után diák és nyugdíjas kedvezmény is.)

A kártya bankárttyaként funkcionál, és a kihelyezett értékesítési pontokon tudjuk feltölteni: https://www.guaguasglobal.com/tarifas/puntos-venta/

Gran Canaria, San Telmo, Globalbus


A buszvezetőrkől csak annyit, hogy borzasztó ellenségesek, egyáltalán nem segítőkészek, a helyi sofőrök gyűlölik a turistákat és mindenkit aki turistának néz ki.
Rengeteget hazudnak így tehát jobb ha magunk tervezzük meg az útvonalat a buszcég honlapján. Nem árt ha többször ellenőrizzük a buszon megváltott jegyünket, mert rendszeresen átvágnak pár centtel turistákat, hosszabb útvonalat értékesítve. (Németül és angolul értenek, ugyanis egy ilyen sofőr 30-40 éveket is lehúz a buszcégnél a turistagettóban, de mivel szelektív a hallásuk így csak arra válaszolnak amire kedvük van....Ha veszekedni óhajtunk velük akkor spanyolul tegyük, hogy jobban megértsék 😈😈😈😈

 A fővárosi buszokon azaz sárga Las Palmasi buszokon ez a gond nincsen .

Las Palmas , fővárosi busz


Felszálláskor érvényesítsük bérletünket a sofőr melletti dobozka chip leolvasójával, majd mikor leszállunk (természetesen a hátsó ajtót használva) jelentkezzünk ki a hátsó chip leolvasó segítségével.


Tíz alkalmas gyüjtőjegy... Nos aki budapesti azt ismeri ezt a variációt, a lényege, hogy tíz alkalmas jegyet veszünk, egy utazást vagy másfelet így ingyen kapunk , azaz megspóroltunk vele egy kis pénzt. A gyüjtőjegy neve BONO (legalábbis Tenerifén azt hiszem még mindig így hívják): https://www.guaguasglobal.com/tarifas/tarjeta-ab/

A kártyát tíz alkalom után eldobhatjuk és akár több fajta útvonalra is megvehetjük egyszerre. Érvényesíteni a vezetőfülke jobb oldalán található kis nyomtatóra hasonlító gépezetbe helyezéssel tudjuk, ami ekkor egy hosszú számot fog nekünk rá nyomtatni, ami azt jelzi, hogy egy alkalmat már el is használtunk. (Gondolom még mindig így működik, de azt hiszem öt éve nem használtam ilyet...)

A bono használatához nem kell sem igazolvány sem NIE szám meg semmi sem... ugyan úgy mint Budapesten a gyűjtőjegy használatához sem ....

Ezeket a kártyákat itt tudjuk megvásárolni: https://www.guaguasglobal.com/tarifas/puntos-venta/



Végezetül egy kis személyes story az elmúlt időszakból , miként is mennek itt a dolgok...
Este 10 óra felé járt már az idő amikor hazfelé tartottunk, a jól megédemelt "degeszre zabálom magam 10 euróért"  kínai étteremből egy csúszdaparkos hosszú nap után.....

A busz fékez a kies pusztán (a semmi közepén is van itt megálló), ahol két fiatal hangját lehetett hallani (jól mulattak valamin) lassan de biztosan feltápászkodott egy furcsa ruházatú hölgy szép lassan egy nagy gitárral- közben lehet hogy még énekelt is .... (mindenki néz a buszon, mégis miért megy ilyen lassan , meg mégis mi történik ...)

Az első gondolata mindenkinek az, hogy nem fizetett, nem érvényesítette bérletét de a gyüjtőjegyét sem...

na jójójó, várjuk az urat aki nagy hanggal feltápászkodik láthatóan mámoros állapotban...Felszáll, majd szépen lapakol az egyik ülésre, közben a busz vár és áll, de a fiatalok nem fizettek, csak dőlöngélnek jobbra balra...

Szóváltás következik, ugyanis mindenkinek feltűnt a buszon, hogy öt perce állunk egy üres megállóban, ahol még sötét is van,  és két fiatal hangoskodik a buszon akik nem fizették ki a menetjegyet 😐😐😐így indulni sem tudtunk ....

Mire a sofőr kérdőre vonta a férfit, addigra olyan ideges lett, ha még fizetett is volna a részeg fiatal akkor is felemelte volna a hangját.

Ebben ez esetben tökéletesen igazat adtam a sofőrnek, aki szintén elkezdett kiabálni... de a buszunk még mindig állt és már tíz óra elmúlt... szóval kezdtünk fáradni az egész napos csúszdázástól shoppingolástól meg kajálástól... a turista élet is fárasztó tud ám lenni...

Erre a totál részeg fiatal előrántott egy ötven euróst amivel köztudottan nem lehet fizetni buszon (ki is van írva 3 nyelven, hogy legyen nálad aprópénz, mert a buszvezető nem tud visszaadni százasból, kétszázasból mivel nem pénzváltó...)

Marhára untam hogy állunk, így beváltottuk a "hangoskodó spanyolnak" a pénzt de ez már nem segített semmin...

A sofőr olyan ideges volt,  hogy tátott szájjal figyelték az utasok az ordítást....Természetesen a következő lépése a rendőrrel való fenyegetést volt, és ezen ígéretét gyorsan be is váltotta...

A pénz már nem számított semmit!!

Mint minden spanyol nő , férfi,  gyerek, mamita, papitó, házas, elvált, szingli, háziállatos, állattalan meg akárki ------> ha felb***ák az agyad, akkor azzzzonnal rendőrt kell hívni...ha bántanak és szomorú vagy HÍVJ RENDŐRT!!

 Ha inzultálnak, gúnyolnak, piszkálnak vagy netán udvarolnak ---------> hívj rendőrt! (Akár már a rendőr szó hallatára is eltűnhetnek az inzultálók)

A spanyolok teszik ezt akkor ha unatkoznak, ha uncsi a szomszéd, ha beszólsz nekik, ha csak irritál valami, vagy köcsögösködik a sógor és miegymás... de a megoldást mindig a rend szigorú őrétől várják el 👮👮👮



Így lett, hogy lassan már több mint fél órája álltunk a busszal az összeverbuválódott utas bandával és mindenki az óráját nézegette, amikor is megjelent egy rendőrautó.

Tehát tíz percen belül egy helyi rendőrségi autó megjelent a TETT helyszínén a semmi közepén... Két tag kiszáll, nézegeti a "bűntanyát" .... eközben a buszon maradtak kiabálást hallanak,  ahogy a részeg fiatalok védik az igazukat (ami már akkor elveszett, amikor még fel sem szálltak a buszra)

Pár percen belül megjelenik a polgárőrség három oszlopos tagja a busz mellett,  és a tett helyszínére sietnek, elhagyva csodajárgányukat.....Az utóbbiról azt kell tudni, hogy itt a polgárőrségnek (guardia civil)  nagyobb hatalma van mint a helyi rendőrségnek (policia local)  vagy a nemzeti rendőrségnek  (policia nacional) .

Na a busz még mindig állt,  és ekkor már öten állták körbe a fiatalokat akik megállás nélkül nyomatták a hülyeséget ( a spanyoloknak semmi nem számít , csak tudjanak valakivel beszélgetni 😆😆 )

Majd a buszon maradtak sóhajtozásai és óra nézegetései közepedte arra lettünk figyelmesek hogy egy újabb policia local azaz helyi rendőrségi autó jelent meg az autóbusz mellett.... (Szerintem műszakváltás lehetett rendőréknél tíz után,  és még mindenki a totál maximumot nyújtotta ebben a buszos-huligános történetben....)

A sofőr - mivel eleget hallgatta az igazán fárasztó berúgott beszívott fiatal idegesítő hülyeségeit - így szépen elbúcsúzott rendőréktől és visszaült a sofőri székbe...

Na elindultunk hazafelé végre HALLLELUJJAAAA...

Szóval így megy ez itt vidéken 👨👩👧👦👯👮👸👰👱👲👳👴👵

Kellemes napot és buszozást mindenkinek!

--------------LOVE AND PEACE-----------------