2018. november 18., vasárnap

Hajós munkák - Élet egy hat csillagos hajón

Levél a Kanári-szigetekről

Utazás, Európa és minden más ami érdekelhet rovatunk következik :)

Mivel ugye ez is az alcíme a blogomnak. Szerettem volna erről hosszabban írni, ugyanis tudom, hogy sokakat érdekelhet mennyit is keresnek az emberek a hajón?

Akkor utazzunk is el, a Kanári-szigetekről és hagyjuk is a szégyenlősséget most, mert ha folyami hajón dolgozol, akkor pénzben nem maradsz szégyenlős az fix. (Itt a Kanárin minden kis eurócskáért  reszketve meg kell dolgozni, mert sehonnan nem dől a lé sajnos, mindenki szegény és én egy idő után nehezen viselem a csóróságot mert mindig igyekeztem nagylábon élni.... úgyhogy ha időnk engedi és eleget szigeteltünk a Kanárin akkor érdemes egy hajóra felpattanni akár...)

Aida, Las Palmas kikötő



Fizetés: 

Van ugye a bejelentett kereset, ami akár 1800 Eur is lehet nettóban papíron,  aztán van a kötelező borravaló, ami minden hajós úton van bizony! Ez akár megduplázhatja egyesek fizetését is :) Ugyanis egy hajós út, mint az tudjuk, mindig a duplájába kerül annak az árnak mint amit látunk a prospektusban. Tehát degeszre kereshetjük magunkat!! (Folyami hajón legalábbis)

Jól hangzik?

IGEEEEEN


Mit kell ezért tenni?

Először is külföldi tapasztalatot várnak el a magyaroktól (ha még soha nem hajóztunk).

Legalább három angol vagy német vagy francia referenciát 5 csillagos hotelből írásban,  lehetőleg külföldiül :)

(Nyelvvizsgával senki nem foglalkozik, mert a nyelvvizsga nem bizonyítja a szállodai szakszavak ismeretét, valamint az adott osztályra való jellegzetes szakszavakat. Valamint a magyar diplomások felének használhatatlan a nyelvtudása a xaros nyelvvizsgája ellenére is)

Természetesen be lehet kerülni 3 csillagos hajóra is, de ott közel nem ennyi a fizetés. Én azt javaslom mindenkinek aki hajózni kezd, hogy ne  6 csillagos folyami hajón kezdjen. (Ha merész akkor igen!)

A hajós munka alatt megtanulod, hogy mennyire fontos az embereknek pár kedves szó, és hogy ezért akár k***va sokat is fizetnek ám....(főleg az amerikai vendég)

Én már ezt olyan szintre fejlesztettem, hogy csak akkor beszélek,  ha tudom, hogy fizetnek érte hahahahaaaa, na ez csak vicc volt :)


Sur le pont d'Avignon...


Persze függ a cégtől is hogy mennyire érezzük magunkat jól az adott helyzetben.

Nem arról szeretnék írni amit megtalálsz az interneten is. (Arról szeretnék írni, hogy akárhol is dolgozunk,  a magyarokat akkor is kerüljük el, mert az állásunkba kerülhet.)

Én igazából akkor voltam a legboldogabb amikor nem magyarokkal dolgoztam.


Hogyan kerüljünk be egy folyami hajós céghez? 

Vannak erre szakosodott  közvetítő azaz FEJVADÁSZ cégek (nem kölcsönző), neveket inkább nem írnék, de Budapesten a legnagyobbakat érdemes megcélozni, mert ugye nem feltétlenül mindenki jó abban amit csinál.

Tippek a jelentkezéshez: 

- jól megírt angol CV egy öltönyös, kosztümös képpel (ami lehet német is vagy francia)
- kizárólag a hotel tapasztalatainkat kellene inkább részletezni és nem az hogy előtte irodai asszisztensek voltunk mondjuk
- ha nem hív a fejvadász cég,  akkor kérdezzünk rá személyesen, hogy mi a helyzet
- három csillagos hajóra bátran jelentkezhetünk totál alap nyelvtudással is, nem kell félni, csak magyarok lesznek szinte a kollégáid (felvenni felvesznek, de a magyarokkal kéne vigyázni.... bár láttam már erre is pozitív példát, ahol totál összetartó magyar csapat volt ---- ők így hajóznak a Dunán és ez jó)
- ha magával a céggel szeretnénk  kapcsolatba lépni, akkor számítsunk online tesztre (óceánjáróra) vagy személyes skype/ telefonos  interjúra (folyami hajó)
- Referencia személy megjelölése legalább az egyik idegen nyelvű referencián
- Rugalmasság (ha hívnak szerdán, hogy pénteken kezdenél , akkor tollat, tálcát vagy bármit amit éppen csinálsz azt dobd el a p***csába, mert ku**ra nincs értelme valljuk be, a hajónak viszont van!)
- Régen voltak átverős/lehúzós cégek, ma már olyan a konkurencia, hogy MEGSZŰNTEK!!
- Ha pénzt kérnek tőlünk, akkor NE FIZESSÜNK!!!
- Ha a fejvadász cég megveszi a jegyet, vagy maga a hajós társaság, akkor szerencsések vagyunk, ellenkező esetben nekünk kell megvenni, viszont a próbaidő lejárta után ezt visszakapjuk teljes egészében.


Pozitívumok: 
- Soha nem kell főznöd meg kajára költened (valamikor időd sem lesz enni, de ez most mellékes)
- Nem kell villany/víz/gáz számlát sem fizetned
- Nem kell munkába járással szenvedned és buszbérletre vagy autóra benzinre költened semmit
- Bármelyik este berúghatsz (néha még az ital is ingyen van)
- Mikor letelik a szerződésed garantálom, hogy megveheted azt amire már rég óta vágytál (ugyanis a hajón nem sok időd lesz költekezni, ergó egy rakás lóvét tudsz félretenni---- hozzáteszem folyami hajón)



Negatívumok: 
- Személyes élettér és magánélet nincs
- Ha egyszer elkezded a hajózást,  nehéz lesz abbahagyni
- K***a sokat kell azért a pénzért dolgozni


Véleményem szerint érdemes kipróbálni :)

Legközelebb írok a crew corridor partykról, a butlerekről, a kézzel festett reneszánsz kori hajóról, a magic moment jelentéséről és az összes  munkakörről ami egy folyami hajónál előfordulhat! És esetleg ami még eszembe jut 👀❤

Ennyi mára 😎 Süssön rátok a nap 💖



-----------------LOVE AND PEACE-----------------------














Nincsenek megjegyzések: