2020. március 30., hétfő

Mi a helyzet Spanyolban? Maspalomas, Maradj otthon! 16. nap

Levél a Kanári-szigetekről


Holasztok!

 Sokan kérdeztétek mi újság Spanyolban? Napok óta nem nézek híreket és a közösségi médián belül is kitiltottam az életemből a bulvárt és károgó híroldalakat (30 nap szundi azoknak a híroldalaknak akik matematikusnak gondolják magukat és állandó jelleggel számokat közölnek, miközben nemhogy a matematikához nem értenek de még újságírói végzettséggel sem rendelkeznek).

 Szerintem mindig nézzük meg azt,  hogy ki publikálta az adott cikket! Ez hatványozottan igaz az angol hírekre is,  mert ők mindig mindent eltúloznak ha spanyol hírekről van szó, a spanyolok pedig általában egy adott szemszögből írnak le véleményeket, ami szintén nem biztos,  hogy valóban mindenkire vonatkozna.

A hazug média káros az egészségre és a hülyeség fertőz ! Ezt vegye mindenki komolyan😆

A helyzet itt Spanyolban annyi, hogy bármennyire is felfújja azt a média, mi semmit az ég világon nem látunk és nem tapasztalunk belőle. Lehet azért mert a kórházak közelébe sem lehet menni, és kb a legtöbb embernek azt tanácsolják telefonon is első körben,  hogy hát ha beteg maradjon otthon! (Végülis igaz, mert állítólag mindenki átesik a betegségen, csak nem biztos,  hogy észreveszi vagy nem biztos,  hogy tünetei lesznek....)

 A boltokban ingyenesen egyszer használatos kesztyűt adnak (kb olyat amit a hölgyek hajfestésre szoktak használni, vagy a boltosok a pékárú szortírozásra), a maszk viselése nagyon ajánlott a boltba belépéskor és nagyjából mindenki betartja.😷

 (Egyes boltokban biztonsági őr tartatja be a 1,5 méteres távolságot a vásárlók között, belépéskor ellenőriz,  hogy beléphetünk-e , ugyanis nem megengedett a tömeg. Kesztyű felvétele előtt kórházi kézfertőtlenítőt kell használni egyes boltokban, amihez egy bolti eladó segítséget nyújt. A kasszánál is 1,5 méter távolságot kötelező tartani a Merkadonában, erre a felragasztott zöld csíkok figyelmeztetnek a padlón. )

Valóban igaz, hogy ezt a kis szigetet ellepték a katonák, ugyanis még életemben nem láttam terepszínű zöld spanyol harci járművet, de most idén már kétszer is sikerült.

 A rendőrök mivel  nincsen más dolguk, így igazoltatnak mindenkit , büntetnek ha úgy ítélik meg (tehát gyakorlatilag ugyan úgy mint eddig, csak most más dolgok miatt is megbüntetnek, nem úgy mint előtte).

Fotó: Mi playa de Las Canteras (facebook)


 Kijárási tilalom van, így csak indokolt esetben lehetünk az utcán.

Indokolt eset lehet (a teljesség igénye nélkül):  - az élelmiszer vásárlás ( a blokkot a rendőr ellenőrizheti, és amennyiben egy hajfestékért ugrottunk le a 10 km-re lévő Carefour-ba, akkor szép kis büntetésre számíthatunk),
-  a munkába járás (kizárólag érvényes engedéllyel, pecséttel -aláírással,  azt hozzátenném, hogy jelenleg orvos-rendőr-eladó aki munkába jár, más nem igazán járkálhat pecsét ide vagy oda)
- gyógyszer , gyógyászati segédeszköz vásárlás, optikus (természetesen a lakóhelyhez legközelebb eső gyógyszerárat illendő választani, ugyanis a rendőrség a lakcímet is jogosult ellenőrizni)
- idősgondozás (igazoltan)
- kutya sétáltatás (lehetőleg nem 5 kilómétterre a lakástól, és nem a parton labdázva az ebbel)


 Mivel ugye legtöbben elveszítették az állásukat (jobban mondva nem kell dolgozni menni), így az emberek következő hónap tizedikére várják az állami pénzeket, mint a messiást. Állítólag Olaszországban is pont így működik.

Itteni nyelvtanár ismerősöm online tud jelenleg dolgozni,  és úgy gondolom, hogy aki IT szektorban vagy informatikusként dolgozik, az megtarthatta állását és otthonról is el tudja látni feladatait.

Az állam átveszi az anyagi terheket a cégektől és gyakorlatilag a kihirdetett vészhelyzetben a munkájukat elvesztőknek "munkanélküli segély szerűen" utalja a pénzt. A nagy cégek akik hivatalosan járnak el , azok automatikusan elintézték a dolgozóiknak az anyagi juttatást, így gyakorlatilag semmit nem kell érte tenni.

 Bár ilyen helyzetben még nem voltunk, így senki nem tudja, hogy mégis,  hogy működik, mert igazából nem segély,  hanem fizetés, csak éppen az államtól , és  nem dolgozunk meg érte mert nem lehetséges  (ami ugye marha uncsi, itthon ülni, de most így mentjük meg a világot mint Superman).

 Az egyéni vállalkozók terheit csökkentik, és nem kell fizetniük előreláthatólag 3 hónapig (majd meghosszabbíthatják ezt is) az adókat és a társadalombiztosítási járulékot. Ami azt jelenti, hogy anélkül, hogy bármit is fizetne, egészségügyi ellátásra akkor is jogosult lesz! Állítólag juttatásban is részesülnek, attól függően, hogy mennyi bevétele volt a cégnek/  a vállalkozásának stb.

Felhívnám a figyelmet, hogy ez nem feltétlenül mindenkire vonatkozik ,  ez természetesen attól függ, hogy előtte milyen cégnél dolgozott az illető, szezonális munkás volt-e , és hogy vállalkozóként mennyi adót fizetett be stb...

  Spanyol nyelven itt találjuk az erre vonatkozó infót akit ez érdekel katt a linkre: https://www.sepe.es/HomeSepe/Personas/distributiva-prestaciones/quiero-cobrar-el-paro/afectadoERE.html

A másik dolog amiről szeretnék írni a spanyol mentalitás, ugyanis a mediterrán népek nagyon nem bírják, ha nem bandázhatnak,  és ha nem ülhetnek ki a kedvenc churritójukba kávézni, így ezt a stresszt valaki hangoskodással reagálja le. Az olasz gondolom ugyan ez. (Néha ez egy kicsit zavaró lehet agy adott lakóközösségen...)


 Mi itt Maspalomasban este 19:00-kor helyi időben minden nap tapsolunk ezzel az egészségügyi dolgozóknak megköszönjük a munkát és örömmel vettem észre, hogy a legidősebbek is kimerészkednek az ablakba vagy erkélyre, hogy vidáman tapsoljanak.

Olaszországban élő ismerősömet kérdeztem erről, de a válasza az volt, hogy ők esténként gyertyát gyújtanak. 😩 Ez szomorúan hangzik, de jelenleg Ő is és az ismerősei, kollégái is jól vannak, vagyis jól viselik egyenlőre a bezártságot. (Egyetlen egy távolabbi ismerőséről tud, aki kórházban van egy jó ideje, mert mint tudjuk ennek a betegségnek hosszabb a gyógyulási szakasza.)

Gondolom mindenki ebben a helyzetben felkereste az olyan ismerőseit akikkel réges-régen nem beszélt... Gondolok itt óvodás kori,  általános iskolás ismerősökre.Az én egyik  ismerősöm testvére kínai befolyású és a  véleménye az, hogy túlságosan felnagyítja a problémát a média.

 Madridban élő és dolgozó ismerősömet megkérdezve az volt a válasza kérdésemre, hogy sem köhögő,  fuldokló, sem pedig elkülönített emberekkel nem találkozott a madridi reptéren dolgozva és jelenleg is jó egészségnek örvend Ő is és ismerősei is.

 Hogy telik egy napunk?
 Reggel tornázok (youtube) és takarítok, este nézem az Éjjel-Nappal Budapestet és a Drága Örökösöket (RTL Most!) napközben a családdal skype-olok , bartátokkal csetelek, élelmiszer boltba járunk és főzünk (igyekszünk nem elhízni). Szerencsére ki tudunk ülni a napra a teraszunkra olvasni, így napfénnyel is el vagyunk látva.

Vásárlási láz szerintem nincs, igaz volt, hogy nem lehetett kapni olcsó C vitamint, pezsgőtablettát, de végülis mindent be lehet szerezni még ha nem is azonnal, de 1-2 nappal később igen.

Maszkot tudtunk venni olcsón gyógyszertárit (nem emelkedtek meg az árak ez miatt a hisztéria miatt) és van alkoholunk is fertőtlenítésre (egyébként egy hónapja kicsit mintha hiánycikk lenne a zselés illatosított kézfertőtlenítő, de ez legyen a legnagyobb bajunk )

 Végezetül egy orvos véleményét is megosztanám, ugyanis ez az egyetlen amire azt mondom, hogy magyar nyelven hitelesnek tűnik.

Dr. Szlávik János infektológus aki nagyon értelmes hozzáértő embernek tűnik nekem, és úgy gondolom ebben a helyzetben sem a kormányhivatal sem a gyógyszerész nem tud olyan hiteles - valóban a betegségről szóló-  információt nyújtani, mint egy infektológus. Egyébként a videoklinika oldalán elég érdekes állításait találtam meg (akit érdekel utána tud keresni). Íme a link a mostani helyzetről : https://www.youtube.com/watch?v=FP3WZjra1cY&fbclid=IwAR0CDMqrYJFdFXXQAJBs9fYuTsbYuIyOGU1GOSLe1YO4Ialwhry8aioolG8&app=desktop

 Azzal zárnám soraim (és levelem), hogy mi itt Spanyolországban korántsem látjuk olyan drámaian a helyzetet,  mint ahogy azt a média vetíti.  Így nem érdemes a számokat nézni szerintem. Helyette Disney Channel amit ajánlani tudok receptre 😁 

 Íme a madridi karantén dal, mert ugye manapság már mindenkinek van kedvenc karanténdala (kedvenc olasz erkély muzsikusa), magyar karanténhimnusza stb: https://www.youtube.com/watch?v=Xy8p0lSJqG4&feature=share&fbclid=IwAR39UH8dBFtl4Piuw4qzmLQ_2Bd-DGzIA5vyby1OH0Ilnk5NjB3ikzU6anc


Fel a fejjel Magyarország, kitartást Olaszország, y viva Espana! Mindeninek jó egészséget az egész világon!💗



-------------------LOVE AND PEACE--------------








2020. március 18., szerda

Koronavírus Gran Canarián 4.napja a lakásban

Levél a Kanári-szigetekről

Holasztok!

Mióta kitört a III. világháború.... na jó,  ez így nem jó kezdés... szóval mióta van ez a nagy adag trágya amit a média áraszt,  és mindenki elhiszi,  hogy a mai világban félni kell egy láthatatlan ellenségtől ami kiirtja az emberiséget azóta nem is írtam semmit. Megdöbbentő hülyeségek keringenek az interneten és ezért nem büntetnek senkit!

 Nem akarok még egy okoskodással többet,  és még egy szemlélettel többet megosztani a világhálón, de a véleményem leírom.

Ugyanis én már beképzeltem a vírust magamnak , tüneteltem, elméletet gyártottam, hogy kinek a kije járt Olaszban és a lakótársam ismeri meg volt náluk és akkor jujjj, meg a német turisták is akikkel beszéltem a hotelben, akkor tuti azok voltak betegek.....

Fotó: Ayuntamiento de Mogán (a kedvenc strandom lezárva)


Utána beszéltem a családdal róla , kikészítettem a lakótársaimat , elképzeltem a kórházi kezelésem,  a lehetőségeimet egy kanári kórházban, sírtam a világ helyzete miatt, hogy meghalunk, elképzeltem a háziorvosom beöltözve,  tehát mindent mindent mindent... túlvagyok az egészen és úgy döntöttem megmaradok! Szeretnék továbbra is élni, arra jutottam pár napi töprengés után 😋 Viszont megkajáltam  a maszlagot, bevettem, elhittem a médiának a hatóságoknak,  hogy ez ilyen szupergyorsan terjedő láthatatlan valami,  amit szétterjesztettek a világban, mégsem kaptuk el, bár iszonyat gyorsan terjed és ottmarad minden felületen,  merthát nem mindenkit fertőz,  csak úgy találomra ugye... DE ÉRDEKES!!! (Ebola is itt volt pár éve mellettünk Afrikában, de sehova nem terjedt, senki nem vágta teli a közösségi médiát posztokkal meg űrruhás emberekkel, igazából senki nem is tudta, csak mi aggódtunk itt Afrika se***be, hogy majd átfujja nekünk a szél a Szaharából.)

Kép: borsod24.com


Úgy döntöttem ki akarok menni , még ha meg is kell indokolni . Úgy döntöttem nem akarok harmadik napja erős fejfájással kelni a bezártságtól , nem akarom az arcom eltakarni pár eurós maszkokkal , FRISS LEVEGŐRE VAN SZÜKSÉGEM, mert abba fogok belehalni, hogy manapság még levegőt se lehet venni! Ez az egy dolog van ingyen bassza meg , miért ne vehetnék tiszta levegőt magamhoz ??? (Ha már az óceánhoz nem mehetek???)

 Nézzük mi is okozta az én tüneteimet?  Napi 20 óra közösségi média, hírek, megosztások, űrruhába beöltözött emberek képei, olaszországi kórházi megosztások, lepukkant kórházak kívülről ugye (mert belül üres)  , forrás nélküli megosztások név nélküli betegekről maszkban felismerhetetlenül, "lélegeztetőn" emberek---- ami tulajdonképpen egy arcot eltakaró valami ----de orvosi műszerre nem hasonlít, ismeretlen orvosok tudálékoskodásai minden nyelven, határlezárások, légi-vizi és közúti korlátozások, és a személyes kedvencem a szakállas ismeretlen magyar "doki" (?) okoskodásai (inkább sarlatánnak mondanám azt a kigyúrt kecskeszakállú nagyokost).

 Ennyi idejük van az olasz orvosoknak videózni beöltözés nélkül? Tényleg ennyi idejük van az olasz és spanyol elfoglalt egészségügyi dolgozóknak posztolni videókat gyártani? Azt mondták fáradtak? Most akkor mi van?

 A jelenlegi állás szerint nagyon sok beteg van Spanyolországban (állítólag, de senki nem ismeri őket személyesen, neve egyiknek sincsen), Tenerifén egyre több,  csak az az érdekes, hogy személyesen senki nem ismer beteget, senkinek nem vitték el a szomszédját. Itt a szigeteken mindenki mindenkinek a rokona , de érdekes módon név szerint nem ismerünk beteget.

Olaszországi ismerősömet kérdeztem a karantén kellős közepéről hogy mizu , de szintén nem ismer beteget,  viszont  tud valakit aki lehet,  hogy megkapta,  mert állítólag elvitték ...

Sok ebben az állításban nekem:  a talán,  a ha , az esetleg, a nem biztos,és az  úgy gondolom.....

 Ha bárki is úgy gondolná, hogy egy vadonélő állat miatt betegedtünk meg,  akkor azt most gondoljuk végig, hogy pont a vadon élő állatok betegednek meg miattunk. Kiirtjuk az erdőket--- az állatok otthonait, szennyezzük a környezetet gyárkéményekkel (Kínában állandó szájmaszk, és állandó szmog) ,  a felesleges tömeggyártással felhalmozunk  (ami most ugye leállt), felesleges légi és vizi közlekezdéssel szennyezünk (mert akciós a wizzair jegy Olaszba, akkor menjünk... ugye???), mocskot és szemetet engedünk az óceánba, megeszünk mindent ami mozog és hagy ne soroljam.



Jelenlegi helyzet Gran Canaria déli részén: 


A mai nap éjféltől a kanári-szigetek légtere és kikötői le lesznek zárva. A mai nap minden turistát hazaszállítanak és felkészülnek a repterek,  a kikötők és a  hotelek bezárására.

 Én meg azt mondom mindenkinek, hogy ne olvasson hülye vészharang cikkeket (index, 24.hu, blikk a leggázabb kamugyár) , végre van egy kis idő beszélgetni a családdal, a lakótársakkal.


 Állítólag a Mercadonában egyenként lehet bemenni, kesztyűt adnak és bakker még egy képet is tudtak felrakni róla a világhálóra, már jó előre, hogy majd ez hogy fog működni a gyakorlatban ....

Ezzel szemben ma voltam vásárolni és egy aranyos néni mondta, hogy nyomjak egy kis olcsó kórházi kézfertőtlenítőt mielőtt bemegyek shoppingolni aztán ennyi (visszafele is kértem belőle , ha már ingyenes ugye akkor miért ne)

Előnyei a félelmünk forrásának 😷😷😷😷:

- nem szennyezzük a környezetet, mindenki hazamegy a búbánatosba (vagy ahol éppen él és egészségügyi ellátása biztosított )
- nincsenek füstölő gyárkémények, nem ömlik az óceánba a hotelekből a szennyvíz
- nem szemetelünk az utcán
- nem dobáljuk cigicsikkel teli a partokat
- nem zavarjuk a vízben élő állatokat

 Hát ha ilyen  a koronavírus, akkor ahogy jött úgy mehet is, és remélem ha megy,  akkor majd tiszta levegőt hagy maga után . Ne féljünk,  a vírus maga az ember,  ami az állatokra veszélyes és nem fordítva! Egyetlen egy dologtól fulladhatunk meg: ez pedig a saját szemetünk, és a telifüstölt levegőnk, vagy a szennyezett vizeink !!

 Nem hiszek el senkinek semmit, csak azt amit látok a saját szememmel. Nem olvasok közösségi médiát, nem nézek híreket! Megtanulok kötni , végignézem a Gyűrük urát kétszer és kitakarítom végre a szekrényem. Ha lehetne úgyis egy lakatlan szigeten élnék mint Tom Hanks  a filmben (aki állítólag szintén beteg) ... Egy színész aki vállalta a nevét a koronavírus betegséghez jujj! Hiszen ez a munkája, a színészet az élete ezért fizetik, nem is rosszul !  Szerintem!😊😊😊


----------------LOVE AND PEACE--------------




2020. március 1., vasárnap

Gran Canariai munkaerőpiac és a divatos lelkibetegségek

Levél a Kanári-szigetekről

Holasztok!

 Évekkel ezelőtt olvastam egy cikket ami arról szólt, hogy van egy sziget Európában ami kigyógyít a kiégésből. A cikket itt találjátok: https://nlc.hu/foto/20170215/gran-canaria-utazas-foto/

 Gondolkodtam akkor,  hogy én miért is jöttem el otthonról, esetleg kiégtem-e ? Egyáltalában mit is jelent a kiégés (burn out*) szó? Akkor most itt a szigeteken rengeteg lehet a kiégés elől menekülő magyar?

Valóban az igaz lenne, hogy ez a paradicsomi hely igazából élhetetlen hosszú távon???


Manapság divatos lelkibetegnek lenni. Divatos pszichológushoz járni, nem ciki. Olyan világot élünk ahol már korán kiderülhet, hogy "borderline"  esetleg hiperaktív valaki, és  nem baj ha lelkisérült is , mert tulajdonképpen mindenki hordoz magában rossz gyermekkori emlékeket.

 Manapság ezt annyira hangoztatják, hogy gyakorlatilag mindent arra lehet fogni , hogy mert hát engem KISKOROMBAN MOLESZTÁLTAK.... MERT KICSÚFOLTAK.... MERT NEM SZERETETT ANYÁM és satöbbi...

Mindenkinek lehetnek rossz élményei,  nemcsak szépek! Olyannyira , hogy az erről készült amerikai film a JOKER! oscar dijat kapott (ez itt a reklám helye 😆 )

 Nem egy magyarországi blogger ebből él, hogy lelkisérülteket ápol jópénzért, mert őt kiskorában megszólták... Ajajjjj, hát rengeteg a sarlatán manapság...

 Hatalmas siker a nárcisztikus szülőkről készült könyv is.

Jesszusom, hát ha ez így van,  akkor elgondolkodom azon, hogy kiégtem-e? Voltak -e nárcisztikus családtagjaim? Mi történhetett velem, hogy a Kanári-szigeteken kötöttem ki és elhagytam az otthonom? Nem voltam megelégedve a jólfizető pénzügyes állásommal a MÁV-nál? Vagy mi a szösz? 😟

Kép: liget.ro (link: https://liget.ro/kezelo/munkahelyi-jelenseg-kieges-hivatalosan-is-betegseg-immar-a-lelki-artalom )



 Az én válaszom az, hogy Gran Canaria nem gyógyít ki semmiből, sőt az évek során több olyan embert is láttam,  akire igazából nem volt jó hatással a sziget (alkoholista vagy kábítószerfüggő lett az olcsó alkohol és a könnyen beszerezhető drogok miatt). Ilyen embereknek nem való ez a sziget!!!

 Nemzetiségtől függetlenül találkoztam olyan hölgyekkel,  akik sajnos itt a szigeten váltak a "burn out" áldozatává.

 Legutolsó ilyen élményem egy próbamunkára jelentkezéskor volt , amikoris az illető "cégtulajdonos hölgy" már az elején kijelentette, hogy NEKI SOK NEGATÍV TAPASZTALATA VAN ITT".

 Woww, gondoltam hát az mindenkinek, van ugye , én megadtam az esélyt de nagy hiba volt.

A kiégés jele a depresszió, az állandó negatív élmények hangoztatása és a munka örömének hiánya. Sajnos az idős hölggyel is ez történt, ugyanis borzasztó régen él itt a szigeten, és erőfeszítései ellenére sajnos az üzlete nem igazán megyeget.

 Azok akik rég óta itt élnek a Kanári-szigeteken folyamatosan (nem ingázók) azok is hasonló élményekről számolnak be. (Mielőtt fontolgatnánk a szigetekre való költözést, mindenképpen kérdezzünk meg egy olyan embert is,  aki minimum 15-20 éve itt él folyamatosan anélkül,  hogy ingázna az otthona és  a szigetek közt!!)

 Visszatérve a panaszkodó külföldi hölgyhöz,  sajnos az ő esetében a rengeteg belefeccölt idő és pénz nem hozta meg a várva várt sikert,  és nem él meg a saját lábán a munkájából.

 Munkavállalót keres mert egyedül nem bírja és már bele is fáradt a kora miatt, de sajnos nem bízik meg egyetlen emberben sem, így ha fel is vesz valakit maga helyett,  akkor  az uj dolgozó idegeire megy az állandó ellenőrzéseivel és aggodalmaskodásaival.

 Konkrét példák hangzottak el tőle  általánosítva, hogy az angol munkavállaló miért nem jó vagy a spanyol miért lusta. Pozitív egy sem volt.... A lényege az hogy szerinte itt a szigeten mindenki lusta !

 Én úgy gondolom, hogy aki ennyire borulátó és nincs más bevételi forrása ezen a szigeten csak az amelyikre éppen megállás nélkül panaszkodik, akkor  az a legjobb ha hazamegy és elkönyveli magának a veszteséget, de legalább boldogabban fog élni. Ugyanez vonatkozik azokra is akik szenvedélybetegek lesznek ezen a szigeten az olcsó alkohol miatt.

 Kiégés sajnos igazából itt hamar bárkit utolér. Lehetsz felszolgálló a parton, ahol szíved-lelked kidolgozod, lehetsz eladó egy part menti bazárban éhbérért, dolgozhatsz heti hat munkanapot megállás nélkül az egyéni vállalkozóknak de garantálom, hogy ezt a tempót 2-3 évig fogod csak bírni. Ha elmész jön más. Jön újabb akit ugyan így kihasználnak majd.

 Burn out *hoz igazából hozzájárul az is,  hogy a főnök,  aki egyéni vállalkozó (manapság rengeteg az anyagi teher kisvállalokzásonként, és nem fog tudni alkalmazottat fizetni itt senki rendesen) ,  az elvárja,  hogy csettintésre ugorj neki bármikor, de mikor szülinapod van,  vagy karácsony,  akkor annyit sem mond majd neked, hogy "köszi,  hogy itt vagy nekünk".....

Borzasztó közönyösen tudnak viselkedni és ez minden itteni egyéni vállalkozóra érvényes nemzetiségtől függetlenül! Igenis fontos,  hogy két három év után felköszöntsön a főnököd szülinapod alkalmából vagy karácsonykor!

Ez mind-mind hozzájárul ahhoz,  hogy 2 évnél tovább ezt senki ne tudja csinálni hosszútávon, mert belehal....

 A fiatalok nem is bírják, és belátják, hogy itt nem terem a munkájuknak gyümölcse sajnos... Mindenki pótolható, ugyanis sorbanállnak a szakképzettebbnél szakképzettebb és gyakorlatilag a világ minden tájáról érkező 3-4 nyelven beszélő frissdiplomások bármilyen jellegű alantas munkáért és éhbérért a Kanári-szigeteken.

Én azért örülök neki, hogy immáron normális munkahelyem van és nem kell egyéni vállalkozóknak dolgoznom, és javaslom másnak is, hogy ne tegye mert az illető nem fog tudni fizetni és nem hálája meg soha az erőfeszítéseinket!!!


 Szóval akkor végülis kiégtem? Azért élek Gran Canarián mert ki akarok gyógyulni? Nem okoz már örömet a munkám? A válaszom, az hogy nem égtem ki, és azért vagyok itt mert Magyarországon nem okozott már örömet a munka ugyanis nem láttam értelmét annak , hogy nagyon nagyon kevés pénzért a munkahelyemnek rengeteg elvárása lehessen velem szemben,  és most is mint a múltban is szeretem amit csinálok, de anyagi megbecsülést várok el a munkámért... Magyarországon ez sajnos nem teljesül és amíg ez így van , addig maradok itt  😀

 -------------------LOVE AND PEACE--------------------





*Burn out (kiégés) lásd wikipédia internetes verzióban a blog jobb oldalán a keresőben