2018. április 4., szerda

Hogyan keressünk állást a Kanári-szigeteken?

Levél a Kanári-szigetekről

Állás, munkavállalás


Miután beszereztük a munkavállaláshoz szükséges NIE számunkat, elkezdhetünk munkát keresni.


A jól bevált cégek amelyek közvetítenek Magyarországról szakmai gyakorlatosokat, igen hasznosak , de sajnos nem fognak nekünk rendesen fizetni (max 200 Eur zsebpénzt,  ami pont elég ha dohányzol, mert itt olcsó a cigaretta a jövedéki adó mértéke miatt).Szállást és ellátást biztosítanak.

Ezeket a cégeket itt megtalálod: http://www.dri.hu/orszagok/spanyolorszag/szakmai-gyakorlat-szallodakban

http://novaexperience.hu/uticelok/europa/spanyolorszag/szakmai-gyakorlat-spanyolorszagban/

http://www.hotelanimation.hu/

Spanyol cégek: https://lookupgestio.com/
  www.enjoyanimacion.com
https://acttiv.es/

Ezek a cégek kivállóan alkalmasak a fiataloknak arra hogy tapasztalatot szerezzenek spanyol szállodában és megtanuljanak spanyolul.


Ha már nem igazán a 20-30-as korosztály vagyunk akkor is vannak ilyen cégek ahol el tudunk helyezkedni jó spanyollal:
http://www.grupoconstant.com/eng/canarias.php
http://emplea.eu/
https://www.canary-employment.com/#!/
https://www.randstad.es/
https://ofertas.adecco.es/candidato/ofertas/ofertas.aspx
http://gruporalons.com/
www.eurofirms.es
https://www.activacanarias.es/
http://personal7.es/


Ezek a cégek általában behívnak interjúra, hogy egy előzetes felmérést végezzenek, majd vagy továbbküldik a cv-det cégeknek, vagy sem....

Hotelbe kizárólag munkaerő kölcsönző , közvetítő cégen keresztül tudunk bekerülni jelenleg , ugyan úgy mint kb kis hazánkban, ugyanis ez az egyetlen forma,  amivel megéri embereket foglalkoztatni manapság a hoteleknek. (A  hotelek saját állományba - közvetítő cég nélkül - igazából csak  minimum 33 %-ban leszázalékolt idősebb tartós munkanélkülieket vesznek fel, 10-15 éves hotel tapasztalattal takarításra és mosogatónak, de gyakran vezetőnek is. Igy rengeteget spórolnak mert egy rakást pénzt kapnak az államtól a "fogyatékosok" foglalkoztatása miatt.... )

A munkaerő kölcsönzés 15 éve divat mindenhol a világon és a takarítótól kezdve a recepciósig, felszolgáló, konyhai kisegítő, fitness edző, animátor stb állásokra kizárólag így tudunk jelentkezni.
A jelentkezés feltétele a jó spanyol nyelvtudás és természetesen tapasztalat.

Spanyol munkaszerződési minta (határozott)


Másik lehetőség hogy a hotel honlapján online felületen küldjük el a jelentkezésünket, de ennek a feltétele a NIE szám, a spanyolországi hotel tapasztalat az adott szakmában, valamint + 1 idegennyelv ismeret legfőképpen angol vagy német.

http://gestion.lopesan.com/geslop/invitados/cv.php

https://www.luishoteles.com/empleo/

http://www.hotelparquetropical.com/trabaja-con-nosotros/

http://empleo.gloriapalaceth.com/

https://www.h10hotels.com/es/compania/trabaja-con-nosotros

http://www.seaside-jobs.com/index.php/en/

Avagy a magyar profession.hu oldal megfelelője az https://www.infojobs.net/  gyakorlatilag semmire nem használható, ugyanis olyan szintű minden állásra a túljelentkezés, hogy első körben pont a vendégmunkások cv-jét hajítják a levélszemét közé.

Amennyiben nem mega-hiper-szuper- ötcsillagos hotelben szeretnénk dolgozni mert max 1150 Eur nettó lenne a fizetésünk felszolgálóként, elmehetünk kis partmenti éttermekbe , hogy felleljük a tulajdonost egy  pofavizit erejéig.


Hogy is néz ki ez: 👨👩👧👦
Ha szimpatikus vagy, felvesznek hamar és akár már azonnal lehet kezdeni segédpincérként,  bárosként. Heti 6 munkanap és 6 órákat szoktak dolgzni ha nem többet. Fizetés borravalóval 1000-1200 vagy akár több is lehet. A turistaövezeti éttermi tulajdonosok általában beszélnek németül és angolul a spanyol mellett. (Igyekezzünk meggyőzni a tulajdonost, hogy nem csak vele tudunk spanyolul kommunikálni,  de jó ha hirtelen váltunk angolra vagy németre a beszélgetés közben. Innentől kezdve ha elhitettük, hogy a konyhával is és a vendéggel is megértjük majd magunkat, máris nyert ügyünk van. Ha egy spanyol minket választ alkalmazottként, akkor nem igazán fognak kirúgni ha csináljuk a dolgunkat rendesen.)

Ez a variáció viszont azoknak jó, akik nem terveznek itt hosszú távon, ugyais nem igazán fognak bejelenteni, munkaszerződést nem fogunk kapni, vagy ha be is jelentenek akkor is csak 3 órára/nap (és ennél azért jóval többet fogunk dolgozni) 👍👍👍

Ha kizárólag csak angolul tudunk, akkor érdemes az angol kocsmákban/éttermekben/karaoke bárokban munkát keresünk. Ha csak németül akkor német utazási irodában (TUI)  , német hajón (AIDA- kikötő Las Palmas) bár ennél az utóbbinál a feltétel a német-angol -spanyol nyelvtudás és tapasztalat.

Ha diplomás vagy és nagy álmokkal érkezel a szigetekre,  akkor el kell hogy szomorítsalak, ugyanis itt ez nem a karrieristák szigete, vendégmunkást kizárólag fizikai munkára vesznek fel és kb MINDENKI tehát kivétel nélkül - általában PR - azaz vendégbecsalogatói munkával kezdik az itteni pályafutást.



Ez konkrétan  már Magyarországon is divat a Váci utcában,  hogy az arra tévedő turistát leszólítják és invitálják az étterembe/kávézóba/diszkóba/clubba stb...

Általában német/angol nyelvtudást kérnek hozzá, egyéb nyelvek mint az olasz francia és bármely skandináv nyelv csak pluszt jelent. Ha nincs nyelvtudásod vagy hatalmas egód, akkor nem fognak munkát adni, még PR-ost sem ....

Ha bárki azt gondolja,  hogy majd idejön és bármit elvállal -  legyen az takarítás vagy mosogatás (mert általában ezt a két munkakört hallom)- akkor nagyon szomorú hírem van, ugyanis van elég alapfokú végzettségű állástalan kanári származású akit felvesznek helyetted, ráadásul az ilyen munka egyetlen alapfeltétele az ANYANYELVI SPANYOL.

(És egyre inkább nem igazán jó szemmel nézik a spanyolok a hatalmas mértékű bevándorlást , ugyanis minden második spanyol fiatal a szigeteken is és a szárazföldön is MUNKANÉLKÜLI!)

 Valamint nagyon egyszerű okok miatt nem vesznek fel amúgy sem kisegítőnek, ugyanis a konyha nyelve mindenhol a spanyol. Így ha a pörgős szerviz alatt valamit pillanatok alatt meg kell értened,  mert azonnal kérik tőled, akkor nem kezdhetsz el szótározni ....

Housekeeping azaz takarítás ugyan ez , a főnököd spanyolul adja ki reggelente az utasítást a szobák takarítására vonatkozóan, papíron is szóban is spanyolul.

Így azt lehet elmondani , hogy KIZÁRÓLAG NYELVTUDÁST IGÉNYLŐ MUNKAKÖRÖKBEN VAN FELVÉTEL a turistaövezetekben. (fővárosban és környékén nincs ilyen munka bevándorlóknak, és azt tudni kell, hogy ami itt nem hiányszakma - mint a takarító-   azt a típusú állást biztosan nem fogják külföldivel betölteni, amíg ennyi spanyol munkanélküli van ugyanis törvény is szabályozza!!!! )

Állások a  Kanári-szigeteken külföldieknek:  
-masszőr - sportmasszőr, gyógymasszőr, thai masszázs (egyéni vállalkozói státuszban)
-életmentő (700-900 Eur nettó) kizárólag végzettséggel
-animátor (200-700 Eur nettó+ szállás ellátás)
-fitnessz edző (700 Eur nettó) + szállás ellátás
-recepciós (200-1200 Eur) + szállás ellátás
-eladó - bazári, partmenti szuvenir bolt vagy kínai üzlet  (700-850 Eur nettó)
-pedikűrös (egyéni vállalkozóként)
-fodrász (egyéni vállalkozóként)
-manikűrös, műköröm építő
-PR / éttermi vendégbecsalogató (5 Eur/óra+ jutalék---akár 50 Eur /nap is lehet) angol, német, francia, olasz és holland nyelvekkel
-báros (900-1000 Eur+ borravaló nettó)
-konyhai kisegítő 800-900 Eur (anyanyelvi spanyollal)
-szállodai takarító (anyanyelvi spanyollal) + alap angol, alap német + tapasztalat min.1 év
-mezőgazdasági munka (1000 Eur nettó+szállás)
-szakács (tapasztalt szakács idegennyelv tudással 1200-1500 nettó)
-kamugyógyszertári eladó /Parafarmacia (1000 eur nettó jutalékkal) alap spanyol és erős angol+német (tukmálós-értékesítői és jutalékos-cigánymunka hindu kamugyógyszertárakban) https://www.parafarmaciacampoamor.com/es/
-felszolgáló, segédfelszolgáló (200-1200 Eur nettó, spanyol és angol nyelvtudású)

A nyaralást tekintve a Kanári-szigetek egy fantasztikus hely, viszont ha itt szeretnél élni és dolgozni, sajnos előbb utóbb unalmassá válik a sok turista, nem sok minden változik, így a fiatalok általában pár év után más országok felé veszik az irányt. Ráadásul mindig mindenki állást keres....

Hozzájárul az is hogy a fizetés messze nem európai, és a lakás árak a turisták miatt az egekben vannak.

Mindenkinek tudnia kell mérlegelni, de a tapasztalatom az,  hogy inkább az idősebbek- kevesebb ambícióval- sokkal jobban megmaradnak itt 15-20 évig is, míg a fiatalok hamar megunják a "csupán csak jóidőt".


---------------LOVE AND PEACE--------------------------







Nincsenek megjegyzések: