2018. április 19., csütörtök

Kanári-szigeteki timeshare business azaz az üdülési jog Mekkája - Ingyen Tenerife

Levél a Kanári-szigetekről

Amióta megjelentem a szigeten itt Gran Canárián (2011 január), elmondhatom hogy a legszebb hotel amit láttam az Anfi ❤❤❤ Egy totál mesterségesen kialakított kis sziget azaz öböl amely félig körülöleli a páratlan szépségű hotelt---- így az egész mesebeli a kis kikötőjével, a lakók saját yacht-jaival, játszótérrel, parkkal, éttermekkel, koktél bárral, diszkó klubbal, boltokkal, bevásárlóközpont, parfüméria, számtalan yaccuzi, 4 hatalmas medence és még sorolhatnám mi minden  .....ami megunhatatlanná teszi a körképet.  Az épület - igaz körbe utaztam Európát, átszeltem vonattal hajóval repcsivel, jártam sok -sok helyen de ilyen szépet bevallom nem láttam soha. Volt szerencsém a belsejét is megtekinteni és egy apartmant elfoglalni egy csepp időre :)

Anfi del mar oldala: https://anfi.com/es/anfi-resorts-golf/anfi-del-mar/

Az ötlet maga ahonnan indult az igazából nagyon nem új. A timeshare lényege, hogy a bérlő (nevezzük így) évente 1-2 hétre bérli a csodás apartmant, minden évben ugyanazon időpontban a szerződése szerint.... lehet az akár penthouse is ha éppen arra van igénye az embernek/ember lányának :)
Kilátás az Anfi Hotel egyik apartmanjából (saját kép)

Az épület úgy van kialakítva,  hogy este a teraszunkról akár az animátorok műsorát is megtekinthetjük, bármelyik apartmanból---- legyen az színházi előadás, táncos vagy bármi... az akusztikának köszönhetően a hang is eredeti :)

Egyedi homokkal rendelkező partja , hullámfogója, saját vizijármű kölcsönzője, több szárnnyal rendelkező épülete megannyi szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak (magyarul itt aztán el lehet költeni bőven pénzt)
Anfi del Mar saját kikötője

Kilátás az egyik medencére az apartmanból (saját kép)



Főként angol és skandináv vendégek lakják az év minden napján , és bátran állíthatom, hogy télen is és nyáron is bőven van vendégtábora.

Sajátossága,  hogy egyedül üdülési joggal juthatunk itt lakáshoz, amit a kiemelkedően jó  utcai értékesítő hálózatának köszönhető. Kis turista-infó bódékban  több nyelven beszélő igen motivált emberek szokták a gazdagabb turistát megtalálni ilyen lehetőséggel. Az angol turista igen közlékennyé és nyitottá válik egy két sör után, így dübörög az üzet is a timeshare javára :)

A timeshare olyannyira közkedvelt, hogy nem csak ez az egy hotel épül erre a rendszerre hanem még jópáran....Különböző értékesítési módszerek igen meglepőek néha....

Egyes timeshare promócióknak köszönhetően, amely kizárólag leginkább skandinávokra épül és kizárólag skandináv nyelven folyik ---- igen széles körben kedvelt olcsó utakhoz is juthatunk nyaralásunk során ...( 5-10 Eur/nap áron kínálnak programokat , buszos utakat, állatkerti belépő, városnézés stb.. melynek lényege, hogy a program után csak egy "pár órás " információs csomagot kellene végig hallgatni az adott lakás businessről...ahol a legtöbben már szerződnek is az adott time share hotel apartmanjára :)

Anfi ---- a számomra legszebb hotel a szigeten... norvégok találmánya....akik erre a rendszerre alapozták  az üzletet, kezdetben silányabb kis hotellel (norvég házaspár). Közben a norvég asszony meggazdagodott (durván) de megözvegyült. Az épületet ennek a nőnek köszönhetően kialakították a mai formájára (aztán még egy hasonlót meg blablabla..)  Sajnos nem sokkal ez után a törvény is közbeszólt, mert az agresszív értékesítési taktika sokaknak szemet szúrt és sajnos kiverte a biztosítékot egyeseknél....

A végkimenetele az lett az egésznek, hogy az asszony megvált jópénzért a hotellánctól (jobban mondva meg kellett válnia tőle) amit  ugye  spanyolék hipp-hopp meg is vásároltak vala....... ---hát egy költő veszett el bennem--  👵👴👲 A történet nem ért véget mert gyakorlatilag semmi nem változott és az agresszív behálózó értékesítés jelenleg is zajlik az utcákon... Erre van egy mondás is: "Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek" 👆👆👆👆




Anfi (saját kép)


A továbbiakban még majd szeretném ezt a kellemes (V)iszonyt kifejteni bővebben  :)

Szóval haladjunk tovább-------

Nem is olyan messze innen.... szép időben Anfi túloldaláról tökéletesen látni a Tenerifei Teide vulkán csúcsát... Átlépve a képzeletbeli határvonalat ami elválasztja a Kanári -szigetek nyugati és keleti szigeteit (ami talán nem is olyan képzeletbeli) lássuk a másik oldalon a  timeshare hotelek  egyik legnagyobbikát..

Lássunk egy magyar példát: https://www.facebook.com/Tenerife.ingyen/

http://www.ingyentenerifeiszallas.hu/tenerife_ajanlo.php


Lássuk a véleményeket: http://forum.utazas.hu/spanyolorszag/182-tenerife-ingyen-atveres.html

A képzeletbeli határvonal - keleti és nyugati kanári-szigetek (Santa Cruz és Las Palmas tartomány)


Tenerifén sokan ismerhetik a Regency Hotelt a timeshare hotelek  közül, ami az üdülési jog fellegvára a magyarok részére. (Pont egy utcával az akkori házunk alatt,  2007 ben is már ott volt,  tehát nem ma kezdte pályafutását a hotel  👀👀👍)

Szintén nagyrészt timeshare :) Regency ---- aminek a lényege mint említettem, az apartman bérlése megadott időpontban... a szerződés általában életünk végéig szól, akár még örökölhető is.

Ingyen Tenerife: https://www.bpreurope.com/cikkek/ingyen-nyaralas/?fbclid=IwAR0evVfaWmArcNsXd_ca8figRaILj4UmE4-Y57pKVpnB3tmVzC4W0UeUQRA


Igazából nem mondom , hogy az üdülési jog az rossz. Imádom Anfit 👌👌👌 és az ingyen Tenerife nem mai csirke szintén, tehát nagyon jól bevált hotel, mely megszámlálhatatlan magyarnak adott lehetőséget anno és még most is, hogy a Kanári-szigetekre utazhasson...


Végezetül annyit, hogy a legtöbb turista itt a szigeteken visszajáró, üdülési jog ide vagy oda. Aki beleszeret, az maradna... Elválni nehéz, ezért a legtöbben jönnek minden évben, skandik márcsak a jóidő miatt is menetrend szerűen minden télre.

Akik pedig jönnek azok akár ugyan azt szereik kapni mint 20-30 éve.... ezért is lehet,  hogy azt mondják ránk, hogy a Kanári-szigeteken egy cseppet megállt az idő. Hogy kinek jó Elvis Presley-t és ABBA-t hallgatni  még mindig minden este??????

Nekem biztos nem........ de egy tuti------ holnap (vagyis ma) lenézek Anfira ❤❤❤❤❤

-------------------LOVE AND PEACE---------------


Nincsenek megjegyzések: